Kunstenfestival ArtiBosch groter dan ooit

Kunstenfestival ArtiBosch ontstond in 1976 op het Sint-Janskerkhof. Begonnen als kleine kunstmarkt rond de Sint-Janskathedraal treedt ArtiBosch thans naar buiten onder de naam Kunstenfestival ArtiBosch. Anno 2018 staat ArtiBosch voor een multidisciplinair festival op de Parade van ‘s-Hertogenbosch dat volop open staat voor alle creatieve ontwikkelingen in de maatschappij. Vertrekpunt blijft nog altijd beeldende kunst, doorgetrokken naar cultuur in brede zin. Op dit moment hebben 86 beeldende kunstenaars zich ingeschreven om deel te nemen aan de markt. Het uitvoerend programma is nog in ontwikkeling.

Het Kunstenfestival probeert een regionaal en nationaal publiek te verrassen met een spannend aanbod van beeldende kunst, poëzie, muziek en uitvoerende kunsten. De organisatie gelooft in de ontmoeting van kunstenaar en publiek. Onze bezoekers willen we prikkelen, uitdagen en inspireren met een breed toegankelijk aanbod. Luchtig en ook diepgaand. Amusant en ook serieus. Van schilderij tot poëzie. Van muziek en fotografie tot keramiek.

Naast professioneel talent biedt ArtiBosch de kans aan jong, aanstormend talent om zichzelf te presenteren aan een groot publiek. Daarvoor is met behulp van het Koning Willem 1 College een speciale expositieruimte ontworpen waarin zij hun werk kunnen tonen. Bij ArtiBosch draait het om kunst maar ook om het samenzijn en bourgondisch genieten. Naast de kunstkramen en optredens zijn er workshops en kunnen ArtiKids deelnemen aan creatieve activiteiten. Voor de liefhebbers zijn er kunstroutes waarbij onder begeleiding van kunstkenners diverse galerieën en musea gratis worden bezocht.

Kunstenfestival ArtiBosch wordt jaarlijks georganiseerd door een grote groep vrijwilligers. In 2018 is het bestuur aangevuld met enige nieuwe bestuursleden en andere vrijwilligers. De nieuwe voorzitter, Cees Strobosch, is zeer geïnteresseerd in kunst. Hij ziet kunst in al zijn uitingsvormen als een verrijking van het leven. Met enige steun van bedrijven en instellingen uit ’s-Hertogenbosch en omstreken zal ArtiBosch ook dit jaar weer een gevarieerd, creatief en multidisciplinair programma aanbieden.