Mascha de Haas winnaar ontwerpwedstrijd

ArtiBosch 2018 heeft dit jaar als thema ‘Onschuld’ gekozen.

Onschuld is als een onbesproken geest, een vrije gedachte. Het startpunt voor de kunstenaar. Het is als een onbeschreven blad papier, een onbeschilderd doek of een onbewerkt stuk klei of steen. Van daaruit kan een kunstwerk tot stand komen. Creativiteit komt voort uit het niets en krijgt daardoor zijn unieke vorm en inhoud.

Het kleurrijke ontwerp van Mascha de Haas voert het beeld van ArtiBosch 2018.

De jury beschrijft haar ontwerp als volgt:

Mascha is er zeer in geslaagd alle aspecten van het kunstenfestival weer te geven in het kader van het thema ‘Onschuld’. Het kunstwerk is speciaal ontworpen voor deze opdracht.
De afbeeldingen met mixed media zijn creatief samengesteld. De baby staat voor kansen op een onschuldig kunstzinnig leven. De kwasten symboliseren de beeldende kunst. Daarnaast worden ook de uitvoerende kunsten door middel van de danseres en het masker, waarvan het witte oog de blik op de onbekende toekomst weergeeft, in beeld gebracht. De Sint Jan tenslotte completeert het beeld van dit kunstenfestival dat op zondag 2 september op de Parade in ‘s-Hertogenbosch zal plaatsvinden.

Mascha is een aankomend talent als autodidact heeft zij geleerd met verschillende technieken en media te werken. Naast schilderijen maakt zij ook sculpturen en digital art. Haar recente kunstwerken kenmerken zich door een combinatie van afbeeldingen met mixed media en graffiti. Het resultaat is een bonte collectie van kleuren in wisselende beelden.

Meer van Mascha’s werk zal te zien zijn tijdens Artibosch 2018 waar een deel van de speciaal daarvoor ingerichte expositieruimte aan haar werk wordt gewijd. Daar zullen ook enkele jonge kunstenaars de gelegenheid krijgen hun werk te tonen.