Anniek Snoeijs

Mijn naam is Anniek Snoeijs, geboren op 30 Augustus 1998.
Ik ben opgegroeid in het dorpje Sint Michielsgestel, omgeving ‘s-Hertogenbosch. Op dit moment zit ik in mijn examenjaar van de opleiding Fotografie op Sint Lucas in Eindhoven. Mijn doel na Sint Lucas is, om door te sturen, dit wil ik doen in Brussel op Luca Narafi.

Mijn passie voor fotografie is op jongere leeftijd al ontstaan. Toen ik een jaar of 9 was liep ik rond met een compact camera. Ik maakte portretten van vriendinnen en op vakantie was ik met mijn compact camera in de weer. Mijn vader fotografeert ook veel, toen ik ouder was mocht ik af en toe zijn spiegelreflex camera lenen. Toen ik aan mijn opleiding begon heb ik mijn eigen spiegelreflex camera aangeschaft.

Ik vind het leuk om zowel met digitale als analoge camera’s te werken. Het merendeel van mijn projecten fotografeer ik digitaal. Analoge fotografie dwingt je om bewust bezig te zijn met het beeld wat je wilt maken. Dit is wat ik interessant vind aan analoge fotografie. Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe licht technieken, experimenteren met licht vind ik ontzettend intteressant. Dit wil ik tijdens mijn opleiding steeds meer ontwikkelen.