Fall~

Fall~ is een interdisciplinair project onder leiding van Maury van Loon. Door middel van het combineren van o.a. muziek, beeldende kunst en film neemt Fall~ haar publiek mee op een surrealistische reis door haar wereld. Kleine pianoklanken worden gecontrasteerd met grootse elektronische dieptes, waarmee een middag wordt gecreëerd om te ervaren.

Creativiteit en de uiting daarvan betekent voor Maury op de eerste plaats het communiceren van emoties die met woorden niet te omvatten zijn. Iedere discipline heeft hierin zijn eigen taal en verwoordt een ander gedeelte van gevoel. Als mensen kunnen we rennen en rennen, maar het is fijn om zo nu en dan even stil te kunnen blijven staan. Bij een moment, klein of groot. Bij een gedachte, fijn of vervelend. Bij wie we zijn en onze betekenis.

Maury studeerde in 2015 af met een First Class Honours Degree in Music: composition aan de Universiteit van Plymouth in Engeland met een eervolle onderscheiding in creatieve uitvoering. Tijdens haar studie schreef ze onder andere muziek voor de speelfilm Jannertown van regisseur Guy Brasher, om vervolgens twee jaar later met haar eigen debuut korte film Dianthus de eerste stap te nemen in het combineren van de muzikale en visuele elementen van Fall~. Met haar reeds uitgebrachte EP SECOND. maakt Maury zich klaar voor de volgende transitie.

Voor meer informatie: www.fallsomnia.com