Jongerenprogramma

Op zondag 3 september bieden we in het Jongerenprogramma een expositie van jonge, pas afgestudeerde kunstenaars, die graag over de zin achter hun werk in gesprek gaan met de bezoekers. Daarnaast kun je zelf actief aan de slag tijdens de workshops Workshops GRAFFITI of MOTANKA poppen maken.

ArtiBosch Jongerenprogramma – Ook voor oudere jongeren – Op de Parade in ‘s-Hertogenbosch.
Voor de allerjongsten hebben we ArtiKids – creatief aan de slag met Kunst en Vrijheid – hiervoor hoef je niet vooraf aan te melden, bekijk ook ArtiKids op onze website.

JONGEREN PROGRAMMA

Artibosch biedt dit jaar jonge afgestuurde kunstenaars (oa. van St.Joost – School of Art&Design en SintLucas – Vakschool voor creatief talent) een plek om hun werk te tonen en en met elkaar én de bezoekers hierover in gesprek te gaan, over hoe belangrijk ‘speelsheid’ in de kunst is, hun dromen, de Innerlijke Saboteurs en het verhaal achter een portret. Kom Manouk Streur, Yann Vissers, Gerianne de Horde en Anniek Snoeijs ontmoeten en hun werk bekijken.

Manouk Streur

Bij de Jongeren expositie ontmoet je o.a. Manouk Streur – beeldend kunstenaar en winnaar van de Jheronimus Atelierprijs 2023 (JAP).
De jury koos Manouk als winnaar van de Jheronimus Atelierprijs 2023. Het juryrapport luidt als volgt: “Uit haar hele persoonlijkheid spreekt een enorme ondernemendheid en proactieve houding. …. Als persoon is Manouk sociaal en communicatief sterk en treedt naar buiten, wat haar kunstpraktijk ten goede komt.”
Kom Manouk ontmoeten tijdens ArtiBosch! Maak vast kennis met haar werk op haar website.

Yann Vissers

Een andere Jonge kunstenaar die exposeert dit jaar is Yann Vissers – schilder, ceramist, tekenaar.
“Ik droom van veldslagen, vaak tussen tegengestelde neigingen in ons, gesymboliseerd door onbekende legers. Ik kan met ene of de andere kant woren uitgelijnd, als ik dat niet doe, sta ik alsnog in de vuurlinie.”
Meer informatie over Yann Vissers op de website van NOW SHOW 2023

Gerianne de Horde

Dwaal door de kronkels van het brein, ontmoet je Innerlijke Saboteurs – werk van Gerianne de Horde
Door de fysieke verbeeldling van saboteurs kan je ze van je loskoppelen, ze zitten namelijk in je, maar je bent ze niet. Neem een kijkje in deze hersenen, welke saboteurs herken jij bij jezelf? Gerianne gaat er graag met je over in gesprek en toont enkele van haar Innerlijke Saboteurs.
Meer over Gerianne de Horde op de website van NOW SHOW 2023

Anniek Snoeijs

Fotografe Anniek Snoeijs – exposeerde eerder als Jonge Kunstenaar via SintLucas bij ArtiBosch 2018, studeerde aan de LUCA School of Arts, Narafi in Brussel en verwerkte een traumatische ervaring in de vorm van het kunst project BLOOM. Daarnaast werkt ze als fotograaf in opdracht. Ze exposeert actueel fotowerk tijdens ArtiBosch 2023.
Bekijk alvast haar website op https://annieksnoeijs.nl

Workshops Graffiti en Motanka poppen maken

> Typisch Ukrainse Motanka poppen maken vanaf 11 uur met Tatiana Rylina. Bekijk het volledige programma in de PDF of bezoek haar website www.tatianarylina.nl
> Graffiti workshops vanaf 13:30 uur met Kings of Colors.

Voor deze workshops geldt een minimumleeftijd van 15 jaar, er is geen maximumleeftijd; ook geschikt voor oudere jongeren. Let op: VOL = VOL, bij de workshops is maar een beperkt aantal deelnemers mogelijk. Aanmelden voor de workshops kan nu al via ellenelemans@artibosch.nl

Jongeren workshops @KingsofColors en @Art_Rylina