Festival programma

Tussen 11:30 en 17.00 uur worden op het podium diverse kunstuitingen gepresenteerd. Singer-songwriters, poëzie, zanggroepen, muziekensembles, ballet of wie Koos voor het podium heeft kunnen vinden, zij enthousiasmeren de bezoekers, die het kunnen gadeslaan vanaf het terras.


Voor zondag 3 september 2023 heeft Koos Henkens een mooi programma samengesteld.

Podium programma Artibosch 2023

De volgende artiesten hebben hun medewerking toegezegd:

Podium programma Artibosch op 3 september 2023
 
11.30 – 12.20 Muchoss popkoor 
12.20– 12.35 poezie : Letterbekken
12.35 – 13.25 Crossroad
13.25 – 13.40 poezie : Letterbekken
13.40 – 14.30 Mrs P Rules!
14.30 – 14.50 poezie : Letterbekken
14.50 – 15.40 Codex Avenue  
15.40 – 16.00 poezie : Letterbekken
16.00 – 17.00 Berna’s Blue Monday

Muchoss popkoor

Muchoss is een veelzijdige vrouwen Vocal Group uit Oss en omstreken. 
De groep bestaat uit 11 levendige dames, ervaren zangeressen, met stuk voor stuk sterke solostemmen! Toch zijn ze ook goed in staat om in subtiele samenzang een klank te vormen.
De Mucha zingen prachtige gevoelige nummers, afgewisseld met humor en cabaret. Van ballads en popsongs schakelen zij moeiteloos over naar een snufje jazz en soms zelfs een vleugje klassiek. Dit alles met een knipoog, de nodige glamour en op hun geheel eigen sprankelende wijze. De arrangementen worden vaak speciaal voor hen geschreven door hun eigen enthousiaste Vocal Coach Don Henken uit Den Bosch. Met een zelf geschreven nummer, “onze iPhone” wonnen zij vorig jaar mei bij het Balk festival Fendert Zingt, de Witte Roos voor de beste uitvoering van een Nederlandstalig nummer. 
Mede door hun originele performance blijft een optreden van Muchoss boeien tot de laatste noot.  

Poëzie = Letterbekken

Letterbekken – tussen de muziek optredens door

Het Bossche taalpodium Letterbekken (bij Huis73) wordt georganiseerd door dichter Friso Woudstra. Hij werd eerder tweede in de Bossche stadsdichtersverkiezing. Tijdens de Artibosch editie van 2022 kon het publiek ook al genieten van Friso en zijn gevolg van taalkunstenaars.

Verwacht verhalende poëzie met een rauw randje én een knipoog van opkomend lokaal talent uit de regio. 

Crossroad

Crossroad is een Bossche band die al wat jaren de Americana paden bewandelt. De laatste tijd meer richting folk, bluegrass en country in een semi-akoestische setting en meerstemmig. Geworteld in de Amerikaanse rootsmuziek zijn de nummers wel vaak geschreven in deze tijd. Het ene moment sta je weg te dromen bij melancholische klanken en even later sta je (tot je eigen verbazing) te dansen. Ze spelen nummers van o.a. Pokey LaFarge, The Haunted Windchimes maar ook Jayhawks, Neil Young en Paul Simon. Niet de grote bekende hits en toch vertrouwd!

Mrs P rules

Op het podium van Kunstenfestival ArtiBosch van 13:40 – 14:30 uur

Passie en melancholie, rauwe sadsongs, dramalove vol emotie en regelmatig een flinke dosis euforie met  buitensporige happiness.
Ingetogen en uitbundige (semi) acoustic covers met een persoonlijke twist, geïnspireerd door oa Imelda May ,Tom Waits, Janiva Magness, Beth Hart, Damian Rice, Caro Emerald, Tina Dico, Mary Black en nog heel veel te ontdekken. 
Mrs.P.Rules! houdt van minder bekende parels, waarbij de woorden herinneringen brengen, van weemoed en sadness tot …..verrukking…., en waarvan de melodieën je in vervoering brengen. Een focus op mooie meerstemmige zang en pittige verhalen. 
Mrs.P.Rules! geniet van een intieme setting en interactie.
Mrs.P.Rules! wordt heel gelukkig van  huiskamer/ tuinconcerten en kleinschalige projecten.
Mrs.P.Rules! is…
Tiny der Kinderen                              Gitaar/Banjo/Ukelele/Zang
Jos der Kinderen                               Cajon/Bluesharp/Wasbord/Percussie/Zang
Arno van Oerle                                   Basgitaar/Zang
Pascale Daris                                     Zang/Tranen/Extase
 

Codex Avenue

Een stevige groove, poppy, met een sausje funk en een flinke lik soul. Codex Avenue covert minder bekende nummers van bekende artiesten of geeft een eigen interpretatie, soms een complete remake, van grotere hits. Herkenbaar dus. En verrassend. Deze vijfkoppige band uit Den Bosch en omgeving laat zich beïnvloeden door grote helden als Marvin Gaye, Bill Withers en the Meters, maar is er ook niet vies van om iets van 2Pac, deep purple of Leonard Cohen in een funky jasje te gieten. Eén ding is zeker: stilstaan is geen optie.
 

Berna’s Blue Monday

Op het podium van Kunstenfestival ArtiBosch van 16:00 – 17:00 uur

Muziek maken zit de mannen van deze band in het bloed.
Samen met Zangeres Berna wordt er een sprankelende, funky, blues, rock set neergezet met herkenbare en verrassende nummers waarbij je echt niet stil kunt blijven staan.
Kom maar luisteren naar en proeven van dit unieke eenmalige optreden.
 

Eerder verschenen op ons podium

Anne van Damme, Big Band B-flat, Blue7, Boschveld band, Clittenband, Close Harmony koor Confetti, De Hartverwarmers, De italianen, Denise Heins, Johnny Chestpain, Koor Voluum, Kyle en Guilmar, Lageira del Sol, Laura Beekman en Carlo, Les Rosettes, Les Suzettes, Lieve Lust, Lisa van Nes, Luna Lopez, Rosalie en Nathalia