Kunstmarkt

In 2021 op zondag 5 september organiseren we weer een kunstmarkt op de Parade op kramen en in tenten van de Zomer Parade. Het ziet er naar uit dat het door kan gaan* en we zijn al volop kunstenaars aan het plannen.

Diversiteit en kwaliteit zijn de belangrijkste factoren waarop de deelnemers aan de kunstmarkt worden geselecteerd. We willen de bezoeker zoveel mogelijk kunstvormen bieden. Schilderen, tekenen, aquarelleren, portretteren zijn vanzelfsprekend aanwezig naast beeldhouwkunst in steen, hout, metaal en meer. Ook glaskunst, sieraden, viltwerk en fotografie en vele materialen in combinatie met soms verrassende nieuwe ontwikkelingen en ontdekkingen.

Zie de pagina Kunstenaars die wordt gevuld met de deelnemers aan de kunstmarkt.
* we houden ons uiteraard aan alle maatregelen en volgen de ontwikkelingen nauwgezet.

Voor wie is Artibosch?

Het jaarlijkse evenement heeft als doel een breed en ook vooral nieuw, jong en oud publiek te interesseren voor en kennis te laten maken met kunst in al zijn verschijningsvormen. ‘s-Hertogenbosch heeft zich de laatste jaren sterk geprofileerd in de culturele sector. Naast het Jeroen Boschjaar, het Noordbrabants Museum en het Design Museum Den Bosch kent de stad ook het Jeroen Bosch Art Center en vele creatieve instellingen en ateliers. ArtiBosch bestaat als kunstmarkt al sinds 1977 en is de laatste jaren uitgebreid met veel onderdelen waardoor het is uitgegroeid tot een Kunstenfestival.

Vanwege de Covid-19 maatregelen zullen we dit jaar het evenement beperken tot de KUNSTMARKT, ArtiKids en een gevel-poezie-wandelroute.

Bekijk de overige activiteiten

Tijdsplanning

Het festival wordt gehouden op de eerste zondag van september. De opbouw en inrichting begint omstreeks 06.00 uur met het opzetten van de marktkramen, het bouwen van het podium, het terras en de cateringvoorzieningen. Vanaf 09.00 uur zijn de kunstenaars welkom om hun kraam in te richten en hun werk te exposeren. De markt opent om 11.00 uur. Muziek en andere podia-activiteiten vervallen dit jaar. Het festival sluit om 17.00 uur en wordt jaarlijks gehouden op de eerste zondag van september.

Hoe wordt de kunst gekozen?

ArtiBosch heeft een selectiecommissie die zorgvuldig toeziet op kwaliteit en creativiteit van het aangeboden werk. De commissie zorgt voor een zo groot mogelijke diversiteit in kunstvormen. Naast klassieke schilderkunst en beeldhouwen zijn ook andere driedimensionale vormen ruim vertegenwoordigd, zoals glaskunst, houtsnijwerk, sieraden, hoeden en smeedwerk. Ook fotografie en portretkunst zijn de laatste jaren uitgebreid aanwezig. We stimuleren nieuwe kunstvormen zoals mixed-media en 3D-printing. In sommige gevallen wordt de creatie van een kunstvorm actief op de markt vertoond.

Omdat we de kunstmarkt missen, kun je vanaf 1 mei 2021 een ONLINE EXPOSITIE bekijken, totdat bekend is of we daadwerkelijk 5 september 2021 weer een kunstmarkt kunnen organiseren.

Bekijk de Kunstenaars

Catering

Er wordt tijdens het Kunstenfestival gezorgd voor eten en drinken op de kunstmarkt hetgeen bijdraagt aan de sfeervolle ontmoeting van kunstenaar en bezoeker. Daarvoor is er een terras ingericht dat deel uit maakt van de Bossche Zomer en wordt verzorgd door de Parade horeca ondernemers.