Artibosch gaat door, maar zonder artiesten, musici en uitvoerende kunstenaars

,,In samenwerking met de terrassen van de ZomerParade en ondanks de bouwactiviteiten van het Theater zijn we er toch in geslaagd om meer dan 70 kramen te plaatsen. Ook binnen de tent van de Bossche ZomerParade kunnen een tiental deelnemers hun kunst laten zien.’’

Zo laten de organisatoren van Kunstenfestival ArtiBosch weten dat het evenement doorgaat op 5 september. De kunstmarkt wordt net als  de weekmarkt in de Bossche binnenstad ingedeeld als een ‘doorstroomevenement’. Dat wil zeggen dat het publiek niet lang op één plaats mag blijven staan. ,,Door eenrichtingsverkeer in te stellen en de ruimte tussen kramen groter te maken zorgen we ervoor dat er toch een zekere afstand gehouden kan worden’’, aldus de organisatoren.

Artikids

Volgens hen kan het optreden van artiesten, musici en andere uitvoerende kunstenaars vanwege de maatregelen dit jaar niet doorgaan. ,,Wel kunnen we voor de kinderen zoals gewoonlijk Artikids organiseren met als thema dit jaar ‘Kleur-en-Rijk’. Het bestuur onderzoekt een (Gevel-) poëziewandeling te organiseren.

Artibosch is op 5 september van 11.00 tot 17.00 uur. 

Lees het artikel

Kunstmarkt Artibosch gaat op 5 september door met enkele aanpassingen. © Marc Bolsius