De creatieve broedplaats

Een verzamelplek vol vragen en verhalen om samen op te broeden. 

Op Artibosch is er een creatieve broedplaats waar we ontmoeten en creëren. Met een interactief en prikkelend programma staat de zoektocht centraal. Want zoekend zijn we allemaal. Persoonlijk en Maatschappelijke vraagstukken, zowel groot als klein, zetten ons aan het denken. Dit vraagt om nieuwe perspectieven. We zoeken de ruimte voor dialoog en experiment op om nieuwe verbindingen te laten ontstaan. Kunst kan ons anders laten kijken, dat is echt boeiend. 


In de fysieke ruimte brengen we vragen, verhalen en verbeelding samen. Allemaal hebben we onze eigen blik, daarnaast laten we ons inspireren door de blikken van anderen in schilderijen, films, muziek en meer. Wanneer werd jij voor het laatst verwonderd?

Doe je mee? Heb jij een vraag waar je al tijden op zit te broeden? Ben jij op zoek naar nieuwe mensen en ideeën? Zin om creatief te komen brainen? Of heb je behoefte om verwonderd te worden? Kom dan vooral langs!

Ps. Stiekem langs lopen en even gluren is ook oké. 


Bij de creatieve broedplaats ontmoet je o.a. Naomi de Rooij:
Kleurrijke graffiti werken tonen een verrassend geheel met speelse karakters en realistische afbeeldingen. Naomi (21) werkt dit festival ook aan komische graffiti portretten van voorbijgangers. Maak vast online kennis met haar werk op haar website

Jopie de Zeeuw (De kunstwerkerij- Facilitator in verbeeldingskracht) is initiator en kartrekker van deze creatieve broedplaats.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Creatieve broedplaats op zondag 4 september 2022

Gratis workshops

Dit jaar organiseren we diverse workshops voor jongeren (vanaf 15 jaar), die ArtiBosch komen bezoeken. Beperkt aantal plaatsen, vol is vol en er zijn 10 plaatsen per workshop. Aanmelden liefst vooraf per mail naar ellenelemans@artibosch.nl of op 4 september bij de INFO kraam op de Parade.

Schilderen met chocolade 
Tante Annie en de loca’s verzorgen deze schilderworkshop op doek. Net als Anton Piek dat al deed. Deze workshop wordt gegeven door ChocoLoca en vindt plaats op de Parade om 12 uur. Aanmelden kan nu al via mail naar ellenelemans@artibosch.nl

Graffiti Workshops
Voor wie zich creatief wil uiten en op zoek is naar een onvergetelijke en inspirerende ervaring, verzorgt Kings of Colors graffiti workshops. Bij onze educatieve graffiti workshops staat de “Each One, Teach One” gedachte centraal: Deelnemers blij maken door ze met elkaar in contact te brengen via creatieve workshops en gevoed door enthousiasme, vanuit hun eigen kracht het creatieve proces van het maken van een eigen kunstwerk laten ervaren. Je neemt jouw kunstwerk na afloop mee naar huis. Deze workshops zijn om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur. Aanmelden kan door te mailen naar ellenelemans@artibosch.nl

Bezoek de pagina