Corona-virus treft ook Kunstenfestival ArtiBosch


De overheid geeft aan dat evenementen in ieder geval tot 1 september worden afgelast. Een Kunstmarkt met meer dan 120 kramen en tenten met kunstenaars uit het hele land en van alle leeftijden, zou te veel besmettingsrisico met zich mee brengen. Uit respect voor de RIVM-maatregelen is het niet verstandig in 2020 een landelijke samenzijn als ArtiBosch te organiseren. De kunstmarkt én het festivalprogramma met diverse optredens trekt jaarlijks circa 7000 bezoekers naar de Parade en dat is lastig te organiseren met respect voor de 1,5 meter maatregelen.

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft op dit moment nog geen besluit genomen over de evenementen op de Parade in 2021, zoals ArtiBosch Kunstmarkt 2021 op zondag 5 september. We hopen u daar begin mei uitsluitsel over te geven.

.

Sedert 1977, toen edelsmid en kunstenaar Joos Holla op het Sint Janskerkhof een paar tientallen kunstenaars kramen aanbood om hun werken te tonen en te verkopen, is de kunstmarkt, later uitgebreid tot kunstenfestival, gegroeid naar dit volume. Jaarlijks op de eerste zondag van september wordt de Parade volgebouwd met marktkramen, een podium vol optredens, ArtiKids, waar kinderen zich creatief kunnen uiten, een Kunst- en Designroute naar kunstinstellingen, galeries en musea en een gezellig terras op de Parade.

Het thema dat voor 2020 gekozen is luidt: Kleur-en-Rijk. We hoopten daarmee een extra kleurrijke impuls aan ArtiBosch te geven. Een aantal kunstenaars hebben een kunstwerk gemaakt dat aan de omschrijving voldoet. Door de jury is de prachtige foto van Christel Smits’ ‘Wenteltrap’ als winnaar uitgekozen. De ontwerpen voor Kleur-en-Rijk delen we graag via onze website.

Het ArtiBosch bestuur en haar vrijwilligers richt zich op het organiseren van Kunstenfestival ArtiBosch in 2021 op zondag 5 september. We streven ernaar een nog mooier, nog diverser en creatiever festival dan voorheen te realiseren.

We wensen alle kunstliefhebbers en kunstenaars in ’s-Hertogenbosch en omstreken een gezonde en creatieve toekomst en zien ernaar uit elkaar in 2021 te ontmoeten.

– Het team van Kunstenfestival ArtiBosch