Kunstmarkt


Zoals elk jaar kent ArtiBosch een thema; voor ArtiBosch 2023 is dat Kunst en Vrijheid
De ontwerpwedstrijd is gewonnen door ANITA VOETS met ‘Vrije vlucht’

under construction
Indeling van de Kunstmarkt (klik op de afbeelding om te vergroten):
De selectie voor 2023 is gemaakt, het overzicht wordt momenteel geactualiseerd op onze website.


Voor meer informatie per kunstenaar:
Klik door op de Kunstenaars-pagina.

Op de ArtiBosch kunstmarkt op de Parade willen we de bezoeker zoveel mogelijk kunstvormen bieden. Schilderen, tekenen, aquarelleren, portretteren zijn vanzelfsprekend aanwezig naast beeldhouwkunst in steen, hout, metaal en meer. Ook glaskunst, sieraden, viltwerk en fotografie en vele materialen in combinatie met soms verrassende nieuwe ontwikkelingen en ontdekkingen.

Voor wie is Artibosch?

Het jaarlijkse evenement heeft als doel een breed en ook vooral nieuw, jong en oud publiek te interesseren voor en kennis te laten maken met kunst in al zijn verschijningsvormen. ‘s-Hertogenbosch heeft zich de laatste jaren sterk geprofileerd in de culturele sector. ArtiBosch bestaat als kunstmarkt al sinds 1977 en is de laatste jaren uitgebreid met veel onderdelen waardoor het is uitgegroeid tot een Kunstenfestival.

Zo is er op de Parade naast de kunstmarkt een podium met een heus Festivalprogramma (muziek en poëzie), een Kunstroute en dit jaar een Jongeren programma met een creatieve broedplaats. En natuurlijk ArtiKids, waar kinderen onderbegeleiding het thema KUNST BETOVERT zelf kunnen uitwerken.

Bekijk de overige activiteiten

Tijdsplanning

Het festival wordt gehouden op de eerste zondag van september. De opbouw en inrichting begint omstreeks 06.00 uur met het opzetten van de marktkramen, het bouwen van het podium, het terras en de cateringvoorzieningen. Vanaf 09.00 uur zijn de kunstenaars welkom om hun kraam in te richten en hun werk te exposeren. De markt opent om 11.00 uur.
Ook wordt er een muziek- en poëzie programma op het podium aangeboden. Het festival sluit om 17.00 uur en wordt jaarlijks gehouden op de eerste zondag van september.

Hoe wordt de kunst gekozen?

ArtiBosch heeft een selectiecommissie die zorgvuldig toeziet op kwaliteit en creativiteit van het aangeboden werk. De commissie zorgt voor een zo groot mogelijke diversiteit in kunstvormen. Naast klassieke schilderkunst en beeldhouwen zijn ook andere driedimensionale vormen ruim vertegenwoordigd, zoals glaskunst, houtsnijwerk, sieraden, hoeden en smeedwerk. Ook fotografie en portretkunst zijn de laatste jaren uitgebreid aanwezig. We stimuleren nieuwe kunstvormen zoals mixed-media en 3D-printing. In sommige gevallen wordt de creatie van een kunstvorm actief op de markt vertoond.

Een overzicht van de kunstenaars op ArtiBosch 2022 vind je op onze pagina via onderstaande button.

Bekijk de Kunstenaars

Catering

Dit jaar is er tijdens het Kunstenfestival weer een terras, waar de cateraar zorgt voor eten en drinken op de kunstmarkt, hetgeen bijdraagt aan de sfeervolle ontmoeting van kunstenaar en bezoeker. Dit jaar wordt het terras ingericht en de catering verzorgd door Orange Counter.